Vinter, födelsedag, KM & årsmöte

Att det ska vara så svårt att kunna uppdatera sin blogg ofta eller så fort det finns något att skriva om! Ja tyvärr så har man ju inte tiden till allt och då blir det en “klump” skrivning om en massa saker som hänt.

Även i år kom det snö och rätt så mycket, detta älskar både hundarna & hästarna. Full fart i skogen i alla snö och en massa bus.

 
Pepsi i vinter vädret.

 
Hmm vad kan det finnas här i tro?

En fin födelsedags present fick Vanni & Vilma den 20 februari, då var det dags för den årliga vaccinationen. Ingen födelsedags present som jag skulle vilja ha. Alla mammas hundar och mina två fick följa med till veterinären och bli vaccinerade.

  

Fem vovvar som inte tycker det är jätte kul att gå till veterinären, men vem tycker det?! *hihi*

Den 17 mars var det dags för årets första fältprov och KM i fält. I år var det väldigt många startande än dom senaste åren då man har varit med. Vi blev uppdelade i två gruppen var av att den ena stannade kvar runt gården och den andra gruppen åkte iväg en bit. Vid lunch så fick vi veta vilka som gått vidare till final släppet, varken jag eller mamma hade gått vidare men vad gör det vi fick ju ett bra träningstillfälle.

Den 24 mars var det dags för det årliga årsmötet med utställning och apporterings tävling. I år så var vi inte med på utställningen men mamma & Wicke var delaktiga. Gick dock inte bra, fick en väl konstigt kritik som många av dom andra hundarna fick. Vanni & jag var med i apporterings tävlingen, vi var bland dom första startande. Lite ringrostiga efter att inte tränat så mycket apportering på ett tag men Vanni hämtade “hem” några stycken i alla fall och vi var nöjda av detta, men räven den var inte så go att ta denna gången. Men räven ska vi allt träna på så att vi kan ta ett elit prov i bruksgrenarna i år i fall att man lyckas på fälten senare i år. Det blev in köpt två nya leksaker ifrån Sweden Sun Marketing som är bra för hundarnas tänder och är godkända från veterinärs förbundet. Vovvarna tyckte att dom var lite spännande först med sedan lite skeptiska emot leksakerna, men jag är inte det minsta orolig att dom inte ska tycka om dessa leksaker då deras ryck att rensa leksakslådan kommer emellan åt.

 

Då har älgen börjat att besöka oss. Här om dagen så skulle jag gå och ta in hästarna på kvällen då jag möts av en älg vid hagen, lite nyfiken var den allt. Hästarna tyckte den var lite läskig men Condis han var allt lite nyfiken på älgen i alla fall men samtidigt avvaktande. Innan vi hann ta in hästarna så gick älgen in i hagen, Condis sprang men ena sekunden så ville han gå fram till älgen och andra sekunden så sprang han iväg ifrån älgen.