3 dagars utbildning i hundens språk

Fredagen börjades med ett läkarbesök, sedan en sväng i solariet och sedan lite frukost innan vovvarna och jag tog en skön och välbehövd promenad i skogen.  Efter detta blev det att fixa i stallet innan jag skulle åka till Hundens hus för 3 dagars utbildning om hundens språk i min utbildning till att bli hundinstruktör. 

Denna helg var det inga hundar som skulle följa med mer än på söndagen så vi skulle öva på olika hundmöten. Så ja det kändes kostigt att inte ha med vovvarna på fredagen och lördagen, men på söndagen fick båda hänga med mig och det var dom lyckliga över. Hade sedan tidigare bara tänkt att ta med Jingla men i och med att det bara är dom två nu så vill jag inte lämna nån av dom ensamma än. Jingla är ju inne i nån period nu att hon inte ska äta sin mat och speciellt inte frukosten, så i går morse var hon lite så att hon inte kunde komma till ro riktigt på kursen så som hon brukar kunna göra. Vanni gick och la sig i buren direkt medans Jingla skulle flörta med allt å alla, men efter första bensträckaren så kom hon bättre till ro.

Det var verkligen en intressant helg om ”hundens språk”, hur dom beter sig i olika hundmöten. Jingla var med på hundmöten på söndagen och fick möta tre olika hundar och japp det var olika reaktionen per hund. 

Jingla var duktig på att läsa dom andra hundarnas signaler så det var kul att se, men när det blev väl mycket lek så var det ju roligare än att lyssna på matte… ;-)

 

På lördags eftermiddagen fick jag med mig två av kurskamraterna hem, Madde & Emelie. Dom hade bokat boende inne i stan men det var fruktansvärt så snäll som är så är det ju klart att man ställer upp med tak över huvudet och något att sova på ;-) så det blev en trevlig kväll med lite thai mat å vin innan sängen kallade. 

Äntligen efter 4 veckors väntan kom tröjorna en kleiner münsterländer ägare måste ha!!!  Beställda från Sun Frog Shirts i USA (http://www.SunFrogShirts.com/), en t-shirt och två hoodie. Den ena hoodie var till mamma. På tröjorna står texten ”Never underestimate the powe of a woman with her small munsterlender” *hihi* 
        Då blir det inte en hel vecka med jobb utan 4 dagars jobb då fredag är en röd dag så det blir lite långhelg  J vovvarna å jag ska ha tjejmys då sambon ska åka bort med sina kompisar. Men det blir ändå att göra för oss för det ska städas å fixas inför kalaset på söndag så vi kommer allt att vara sysselsatta  ;-P