Prov, sommarbete, jakt och mycket mera

En hel del har vi hunnit med sedan sist vi uppdaterade, hmm få se när var det nu igen då, oj i maj… Skärpning får det allt det bli med detta nu!!!

I somras var det dags igen för bruksgrenarna i spår & vatten, träningarna hade gått galant som vanligt men super duktiga hund men när vi kom så gick vattnet hur bra som helst men spåret gick inget vidare. Två ordinarie prov var vi på och på båda proven så gick inte spåren vägen, så det fick bli ett särskilt prov i september där hon klarade det galat med full pott.

I juni åkte hästarna på sommar bete som de gör varje år, två härliga månader för dom med massa gräs och bara ledighet. Men vädret kunde ju vara bättre, men men. Tvätta och måla stallet blev det till att fixas med medans hästarna var på semester.

 
 

I september bar det av 130mil uppåt i landet för jakt och firandes av mammas födelsedag. Klockan 01.50 bar det av på lördags morgon den 1 september, Henke, syrran, vovvarna & jag. Som tur så hade vi en utmärkt chaufför vid namn älsklings Henke som körde hela vägen upp och jag kunde bara njuta va turen och sova. Hihi. En liten bit innan vi kom fram till huset där mamma och pappa väntade stannade vi för att gömma syrran då mamma trodde att hon inte kunde följa med på grund av skolan. När vi väl kom fram så packade vi ur bilen och sa till mamma att henne täcke ligger i baksätet som hon bad oss att ta med upp,  och där under låg såklart syrran som hoppade fram och skrämde mamma. Attans att man inte tänkte längre och filmade det hela.

Kallt var det här uppe i norr men en skön och härlig vecka såg vi allt fram emot, ingen telefon fungerade heller och det var rätt skönt faktiskt. Vi var ute och jagade 3½ dag, regn, regn och åter regn med lite inslag av snö var vädret när vi var ute på fjället. Härliga eftermiddagar med bastu, spel, spel & härligt umgänge med hela familjen. Då det var dags för mammas födelsedag så blev det en överraskning frukost ute i grillkåtan med 50st ballonger uppblåsta, champagne och frukost på det och en massa presenter till vår älskade mamma på hennes dag. Just denna dagen blev det ingen jakt då det var klass 1 varning, träden låg typ ner av blåstens styrka så det blev en dag inne i värmen med bastu bad och spel.

En mycket duktig hund var allt min älskling på fjället, sprang som bara den långa släpp, hittade fågel och reste den bra men sedan så, hmm ja det gick ju som det gick. Men var mycket nöjd över min hunds presterande i fjällen och den styrka hon hade. Tröttheten var godkänd att få ha på kvällarna efter flera timmar på fjället.

En underbar vecka hade vi allt i norr med hela familjen och min sambo. Längtar tillbaka till samma ställe så vi får se vart det bär av nästa år och om vi tagit våra licenser för jakt.

Efter fjälljakten var det ett särskilt prov som stod på schemat och senare var det två jaktprov på fält som gällde. Första fällt provet i oktober var uppe i Falköping, mamma och jag åkte dig för en härlig dag. Vanni gick super bra på fältet, fick grym kritik men när vi kom till ett tätt ängs bit så hittade jag henne inte först men hon stod å fast och till för fasan och att det var så tätt och högt i gräset så det försvårade det hela, hon stötte upp fasanerna gick efter en bit men stannade. Under tiden som jag kallar in henne så går det upp några fasaner till och då var det kört. Jag var väldigt nöjd av hennes presterande trots förbrytelsen.

Andra fältprovet gick också av stapel i oktober fast i Falkenberg hos Fredrik Liljehök i Torebo. Många startande var vi. Patrik Sjöström bedömde oss denna dagen, Vanni gick som vanligt grymt på fältet med bra kritik. På ett av fälten innan det var dags för lunch så är hon helt plötsligt borta, och då vet jag att hon står för fågel någon stans och mycket riktigt gjorde hon detta. Hon står fast som bara den i ett dike för en fasan. Avance är inte det lättaste att få till ibland och mycket riktigt i detta fallet. Tillslut så tröttnar fasanen och flyger iväg och Vanni efter, detta resulterar i ett 3:e pris för oss. Jag är mycket nöjd över detta, som en hundvän sa; Ett pris är bättre än ett Eg i betyg. Och det har ju denna person väldigt rätt i. Nya tag till nästa år då vi satsar på ett 1:a pris med gärna en 8:a på fält.

Resten av vad som är kvar på året blir rätt lugnt och stillsamt och snart knackar julen på dörren och det är dags för årets grötfrukost ute i stallet på julaftonsmorgon.

I februari är tanken att Vanni & jag och Charlotta & Tora ska gå en nybörjar kurs i rally lydnad, så då har vi något att se fram emot. Och det ska bli väldig skojigt att få testa på.