Hundträning

Då har vi varit på hundträning hos vår hundkompisar Linda & Martin, men bara Linda var med idag. Ojoj vad många vi var på träningen idag än vad vi brukar vara, men det är ju lite roligt när andra också är med och tränar. Vattnet gick kanon, hon var så duktigt fast att det var mycket lågt vatten. Spåret gick inte bra i början när jag körde på fågel så hundkompisen Cleas sa att vi skulle prova på mink, oj vilken kanon som sökte ut i spåret och kom tillbaka med en mink i munnen. Så mink får det bli på provet!
Så en nöjd matte och nöjd och mycket trött vovve blev det efter dagens träning.Då är det snart den 30/6-2010 och Twilight sagan: Eclips har premiär. Jippi! Charlotta, min syster och jag har bokat biljetter och ska gå på bio i morgon och se filmen. Ska bli en spännande kväll!!

Så härligt väder!

Vilken midsommar helg det har varit med ett kanon väder, helt otroligt!
Nu i veckan är det dax för att börja måla och tapetsera invändigt, ska bli så så spännande att se hur det kommer att bli. Har hittat et fint klickgolv och ett fint parketgolv så det får blir sådant golv istället för att slipa så att vi hinner klart med det invändiga. Rörmockaren ska komma nu i veckan och koppla in toaletten m.m. Det hade ju varit underbart om vi kanske skulle kunna flytta in på söndagen nästa vecka men vi får se hur saker och ting blir. Ska ju på konfirmation på lördagen och jaktprov i bruksgrenarna på söndagen så ja vi får se vad tiden räcker till.

Skulle varit hundträning i dag med jag får hoppa den för hästarna ska få nya skor, så jag får ta och träna i morgon och så ska vi ev träna på tisdag också så det kan ju blir bra ändå. Måste se till så att spåret fungerar 100% till provet.

Tvättat mammas bil och hästsläpet idag, gott att det blev sol och värme till slut, var lite orolig att det skulle vara molnigt på himlen med dem försvann. Bilen och släpet ska in på besiktning snart så då måste de ju vara lite fina, får hoppas att de går igenom också!

Jobbar bara en vecka till sedan blir det en veckas semester för vovven och mig, ska bli lite skönt. Ska på utställning den veckan också, en 2 dagars utställning. Så det får bli till att finslipa inför utställningen. Hade varit skoj att få något riktigt bra!

Midsommar 2010

I år blir det en lugn midsommar i och med att vi har valpar och att mitt hus måste bli klart ganska snart. Förra året hade vi midsommar party hemma hos oss, det var kanon för vi hade dukat långbord i stallgången och hade kubbturnering i paddocken och vädret var ju helt okej förra året men myckte bättre i år!!
Midsommarafton började kl: 09.00 i morse med att några hundkompisar kom för att tränna vatten och spår. Det är ju så roligt när man kan gå ihop några stycken och träna ihop och hjälpa varanndra. Vattnet gick kanon för min vovve men spåret vet jag inte vad hon höll på med så det blir hårdträning nu till provet som ska vara den 4juli. Tyckte det gick riktigt bra för dem flesta som var med idag, gott gäng är det också. Efter träningen blev det fika stund på altanen hemma och mys med valparna som fick komma ut en stund på gräsmattan, vilken fart det är på dem.

Det fick bli en tur upp till morbror och kusinerna för att hämta mera spackel till väggarna och en sväng till hästarna och kika till dem och önska dem en trevlig midsommar. Så denna midsommar blir till att spackla klart väggarna och måla tak. Nästa helg eller slut av veckan ska ev slipmaskinen till golven komma och vi ska roa oss med att slipa golven eller mamma ska ge sig på detta är tanken, kan bli mycket spännande! Så snart är det inte långt kvar tills det kommer att komma färg på väggarna och vovven och jag bor helt själva.

Trevlig midsommar på er alla!!