Årets första fältprov på Gotland

Halv åtta i morse var det samling idag på Halla gård här på Gotland. Många startande var vi och var uppdelade i tre grupper, hade hoppas på att få Patrik Sjöström som domare men fick en som jag aldrig träffat innan som heter Lars Karlsson men han var en mycket trevlig domare och sund med sin kritik, han verkade gilla münsterländer också och det är ju mycket trevligt!
Två släpp fick vi vara med i innan domaren tackades oss för dagen, han tyckte att hon revierade för trångt men annars gick bra. Domaren tycker att vi är ett bra team vovven och jag och att han hoppas få se oss på flera prov. Och självklart kommer han att få se oss mera! =)
Får hoppas att det går bra för mamma på dem andra två dagarna med Loka!
Vila för vovven och mig i två dagar nu innan vi ska åka hem igen, men först lite middag på lördags kvällen med alla deltagarn som deltar i provet.

Mera träning men även lite vila

Mera träning var det igår 21/9-2010. Inte så roligt väder direkt, regn och blåst var vad dagen innehöll men mycket träning blev det i alla fall och mycket fågel. Trötta, blöta, kalla och nöjda efter dagen var vi fast det dåliga vädret. In till Visby för att leta efter ett sushi ställe, inte helt lätt men vi hittade ett i alla fall. Så kvällen blev lugn med sushi, vitt vin och lite tv.
Idag är det vila på schemat som gäller i alla fall för vovven och mig, mamma och pappa åkte iväg tidare idag för att träffa några hundkompisar för att träna vatten och spår.
Samling i morgon klockan halv åtta för att dra igång första dagen på Gotlands provet, vovven, jag, mamma och hennes vovvar startar i morgon sedan har vovven och jag vila fredag och lördag för att sedan åka hem på söndag. Semester är skönt men hemma är alltid bäst!

Mera fältträning!

Idag blev det lite mera träning, ingen guidning vill säga. Vi började med ett stort stubb fält där mamma släppte först, sedan byttes vi av efter ca halva fältet. När fältet var slut tog pappa och jag och gick runt majsfältet, det var en rejäl promenad med vovven min skötte sig fint. Efter detta så var det det dax för lite paus med fika. Sedan förflyttade vi oss till ett nytt ställe, detta fältet var stort men vi hittade en avgränsning så vi hade halva fältet var så vi kunde släppa samtidigt. Blir lite mera spring för min vovve i och med att jag har en medans mamma har två att variera med. Efter detta fält så förflyttade vi oss en gång till, nu till en damm där det var mycket växlighet runt om. Så där fick bli sista släppet för idag och gissa om vi har trötta vovvar nu...? Lite vila nu inför morgonens prövningar och sedan vila på onsdag för att ladda inför årets första fältprov som går av stapel på torsdag. Detta ser vi fram emot och hoppas att det ska kunna gå bra. Detta med fyrklöver måste vara något påhittat, både mamma och jag har hittat flera stycken idag och även fem- och sexklöver. Alla ligger nu i press i kartboken :-)