Jingla bloggar om julveckan

Vår kusin Oscar är på besök här nu över julen. Kul att träffa han igen, men va stoooor han blivit sedan vi sågs i somras. Har är typ som Vanni & jag ihop ju, mega stor. En hel del bus har vi hunnit med men han är lite jobbig så jag blir lite trött på honom. Men kul att busa en stund i alla fall 😊. 


Detta är min andra jul, spännande när matte tar ett träd å sätter saker i och lägger grejer under den som vi inte får rör trots att det står mitt namn på dem, knasigt! I år fick jag & Vanni massa julklappar, mest leksaker 😃. Matte tycker jag är duktigt med att öppna paketen. 


Kul med snö! Få va ute och springa är sååå skoj.


Än så länge har jag bara bitit huvudet av den spelande tomterenen, både matte & husse är förvånade att jag inte "dödat" fler av mina nya leksaker 😁. Hihi. 


Nyår ska jag få fira med kusin Oscar, moster Sandra och Oscars husse David. Detta ska bli kul!

Voff voff / Jingla 

Julen 2015

Juldags morgon börjar med grötfrukost ute i stallet. I år var vi 14st, kul att det är trogna grötätare så att vi kan hålla igång vår tradition 😊. 

Efter grötfrukosten blev det en ute ritt med sessan & stallkompisarna Hercules och Emelie. Tomteluvor på båda hästarna var det 😉. 


Efter stallet och röj blev det lugn stund inne med lite film, glögg, pepparkakor & julklapps öppning av vovvarna. Jinglas 2:a jul, hon är jätte duktig på att öppna julklappar. Gör det jätte fint och försiktigt! 


Vi hade sagt klockar tre inne hos pappa men nja klockan blev efter fyra innan jag kom in. Vi var ju ute i skogen innan och saker tog sin tid, hihi.

Syrran, David & jag fixade maten. Massa gott på julbordet blev det, å mätta blev vi!! Haha. En stund efter maten körde vi julklapps spelet, blev nöjd över vad jag fick 😊.


Juldagen bjöd på en skön promenad i skogen med dom bästa! Var ju tvungen att inviga min nya jaktväst som jag fick av hjärtat Henke. Av mig fick han ett spel och en förbokad brunch med spa som vi ska på i februari 😃. 


Sedan bar det av hem till mamma för att fira jul ihop med Classe. Syrran, David, Oscar, morfar & Henke var oxå med. Mysig dag & kväll. Även här körde vi julklapps spelet, det var med ett stort paket som vi hade en apelsin med som då det inte fick plats på bordet. Gissa om vi "slogs" om denna apelsin 😂😂. Och vem vann den då, japp det gjorde jag och mamma blev lite sur över det 😉. Hihi. Det var ju en hundsäng i paketet, perfekt!! 


Annandag jul bjöd på en lugn morgon och sedan for jag ner till Kållered för att köpa mig en ny stalljacka. Efter detta blev det en ridtur med Tuva, skrittade en runda och sedan kände jag på henne i paddocken. Mjuk och fin var hon, hoppas det fortsätter så! En ny grimma fick Tuva oxå 😉😊. På kvällen var det kalkonmiddagen hos "moster" Lena, mycket trevligt och kul att träffa övrig släckt som man inte gör så ofta längre. Lite julklapps spel blev det även där.


I natt kom det lite snö, tråkigt att det försvinner så fort! Men en tur i skogen hann vi innan regnet kom. Men vilken skön morgon & förmiddag vi hade med filmmys och lugnt å skönt! Mera sånt blir det nu i veckan då jag har lite semester.
Vart är julkänslan?!

I år fick det bli köpegran, har inte hunnit ut å kika ordentligt efter nån så japp så fick det bli. Så i torsdags kväll kom den in och jag klädde den ☺️🎄nu kan julen komma!


Det kommer bli två spännande dagar på My dog!! Fick fjädkat med ena kompisen som inte alls gillar utställning så om hon inte ångrar sig så ska hon hänga med och va min assistent 😉I fredags var det julbord med Henkes jobb, kul & trevligt! Tycker dock att julbordet var sämre i år än det var för två års sedan då det var på samma ställe. Asså dessa godingar!! ❤️🐾❤️🐾❤️


I lördags blev det en ridtur med Emelie & Hercules, skojigt. Var duktigt efter ridturen att putsa sadeln, en klapp på axeln där 😉En tur i skogen hann vi med men då jaktlaget höll på att jaga fick det bli koppel på. Inviga sina overaller blev det oxå då vädret var trökigt som vanligt! Gott med torra och rena vovvar för en gångs skull. 


Vovvarnas julklappar är inslagna nu, gissa om jag hade två nyfikna vovvar som gärna ville vara med vid inslagningen. Hihi. I förmiddags firade mamma å jag morfar som fyller 80år idag. Efter kalaset blev det ut i skogen med bus flickorna och sedan blev det upp i sadeln, en skön skrittur med Tuva blev det. Vart är kylan och snön?! Vill ha!