Det dödande axet

Fick nya numret av ”Svensk jakt” igår och i den står det en artikel om ett ax som dödar. Detta är ju jätte läskigt!! Å speciellt att denna artikel kommer nu då det står att detta finns mest på Gotland då vi ska dit om 2 månader… Stövarsjukan som nu mera kallas för ”vandrande axet”, detta ax kan tränga sig igenom hundens hud och vandra i kroppen. Hunden kan både andas in det, få det i munnen eller i pälsen. Axet vandrar bakåt i kroppen och kommer oftast ut bakom revbenen där det då bildas bölder, dessa kan uppstå på lår, länd, tassar och kan även sätta sig i halsmandlarna. Det som är läskigast är att man sällan upptäcker detta ax vid operation eller vid blodprov utan det kan ligga länge i kroppen och ge hunden olika reaktioner. Hunden har ont, är trött, minskad aptit, glanslös päls, tappar med tiden hull och medsatt jaktlust. Axet kommer från kvickrot, lundelm, ängshavre och backskafting. Rådet från en veterinär som finns på Gotland är att kamma igenom hundens päls men fin och tät kam och även titta igenom hundens mun svalg. Usch å fy vad detta är läskigt!!

 
 

Sov gott farmor

Idag var det ett sista farväl och farmors färd till sin sista vila. En dag i sorg. En vacker och fin begravning för vår älskade farmor ❤️ hon bakade alltid jätte goda brödkakor, har aldrig fått receptet på dessa så jag önskar att hon i min dröm leder mig till detta så att jag kan baka farmors goda brödkakor och få en smak av farmor. Nu är farmor & farfar tillsammans igen som dom alltid har varit. ❤️Farmor du kommer alltid finnas i mitt hjärta & tankar❤️Massor av vovveträning

Vovvarna & jag har fått nytt träningssällskap av vorsteh valpen Frans på 5 månader och hans matte Anna 😊. Jätte trevliga båda två! Kul för Jingla som ändå är ung och lekfull fortfarande. Sandra och Oscar var med i tisdag så jag instruerade dom lite i olika övningar, lugna övningar då Oscar ta det lugnt på grund av en sträckning efter att han och Jingla busat 😉. Körde lite olika lydnads övningar med Vanni och övade slalom med Jingla. Arbetsvilliga och glada vovvar! I onsdags var mamma & Classe uppe så jag hjälpte dom med vattenträning och drog spår.