En hel helg med jakt (igen) 😃 del 2

Idag blev det en kort tur på ca 2 timmar, vi gick ut strax efter 10 på förmiddagen så lite sovmorgon blev det 😉 mamma skippade att följa mer så det var bara våra vovvar som fick jobba. Dem jobbade på bra men dock ingen fågel på vingarna. Den sista biten innan vi kom tillbaka till huset gick det upp vad jag tror att det var en tjäderhöna, så vi har i alla fall fått se nån fågel men dock olovligt vilt för perioden. Två rådjur stöts upp och Jingla går i deras spår, jag blåser i pipan och hon vänder upp emot mig riktigt snyggt!! 😃  Detta fick avsluta våran jakthelg. Nu är det bara att längta till fjälljakten i augusti/september 😆😜

En hel helg med jakt (igen) 😃 Del 1

Japp strax efter hemkomst i fredags drog vi ner till Småland för en helg med jakt igen 😊 vovvarna laddad inför helgens spännande aktivitet ☺️ kunde ju knappt baka klart kaka och packa samtidigt då två förväntningsfulla monstren tyckte att vi skulle snabba på så vi kunde åka. En lugn fredags kväll bjöd på tacos, några öl och lite rom innan sängen kallade för lite sömn inför morgonens jakt på lördagen. En höna på vingarna såg vi men vart är tupparna?  Vi jagade fram till lunchtid för att sedan ta en paus med lite käk och återhämtning. Efter lunchen blev det en kort tur men inga fåglar på vingarna såg vi. Får se vad morgondagen har att erbjuda 😉 

🐕

Igår var det ju dags igen för uppfödarutbildningen, vi ska väl ha 9 gånger kvar tror jag enligt läroplanen, igår handlade det mycket om mått, lagar & regler om hur du får hålla din/dina hundar i bostad eller rastgård. Så himla intressant och kul att byta erfarenhet med dem andra. Det är väldigt intressant hur dem och andra förespråkar hur dem vill att en bra uppfödare är eller hur dem själva vill se sig som. Jag har ju själv min ”plan” hur jag SKA/VILL vara som uppfödare, vill ju verkligen kunna finns där som stöd och kunna hjälpa dem med allt typ. Kommer inte att sidosätta eller favorisera någon för det är inte sjyst. Alla ska ju kunna känna att jag finns där för dem om det är något dem undrar eller vill ha hjälp/stöttan i. Viktigt tycker jag som blivande uppfödare! Att föregå med ett gott exempel är ju ”A&O”. Det ska ju inte kännas jobbigt att behöva ta kontakt eller så, utan det ska vara lätt och verkligen kännas lätt. Inte behöva skämmas för att fråga eller så. Ja detta är nog en bra plan och riktlinje att följa, sedan går den alltid att finslipa på :-)

Sedan har vi ett annat ämne att tala om och det är instruktör inom då hund, det finns ju en uppsjö av dessa. Många bra och många mindre bra, allt beroende på vad man själv tycker och behöver såklart. Att tycka och tänka om saker å ting är vi människor bra på och även jag har den svagheten att kanske ibland tycka å tänka lite för mycket om saker å ting sedan kanske man inte säger allt rätt ut till ”fel” personen men ja det kan ju självklart hända… Jag som instruktör kan ju inte säga till min elev exempelvis ”vilken ful hund du har” eller ”ni är ju helt värdelösa”, vissa saker kan man få tänka tyst för sig själv för den eleven har ju av någon anledning kommit till dig för råd och hjälp och då ska man hjälpa i den mån man kan. Går det inte ja då får man ju hitta en lösning att kanske be eleven ta hjälp av någon annan i så fall. Vi som instruktörer ska föregå med ett gott exempel. Blir ju lite rädd när jag just får höra liknade exempel, förstår inte riktigt tanken med att förolämpa någon så som kommit till dig och betalar pengar för att få din hjälp med sin träning. Jag har ju själv gått kurser där jag aldrig mer kommer gå tillbaka till just den instruktören just för att den då uttryckt sig illa eller liknande.

Jag själv blir ju väldigt glad och växer i min roll som instruktör när jag får positiv feedback av mina kursdeltagare. Detta gör det extra roligt att jobba som hundinstruktör!!