Semester 😎

Semestern är i fullgång 😊 tvättat stallet på utsidan så nu kan det målas, målar för fullt inne i stallet och är snart klar med det. Mellan målning och tvätt tränas hund och har sett på världens mysigaste serie "The Paradies" 😍 På lördag är det dags för årets första jaktprov, bruksgrenarna 😋 I mon blir det att börja måla utsidan av stallet.

En tripp till Stockholm 😎

I måndags morse gick bilen med riktning mot Stockholm för fyra dagars mys med syrran ❤️ väl framme tog vi en promenad med vovvarna innan vi korkade upp för lite bubbel på deras balkong 😉 en lugn start på besöket blev det på måndagen. Fick ett par utsöta stickade tofflor som syrran gjort själv, skit snygga 😍 Tisdagen gick på en långpromenad runt Kaknästornet, tanken var att vi skulle fika på promenaden men vi valde att gå hem och ta fikat på balkongen. Vilken tur att vi gjorde detta val för när vi väl satt oss på balkongen så öppnades himlen och världens skur öste ned 😁 Resten av dagen tog vi det lugnt med film innan det var daxs att fixa middagen; älgfile, viltsvinsbiffar, potatisgratäng, kokta morötter & brunsås med kantareller 😋 Onsdagen skulle vi på inofficiell hundutställning i Möklinta, morgonen började med att vi försov oss ca 35 min 😬🙈 men vi hann dit i god tid som tur var!
Vi satte upp tältet och gjorde oss "hemma stadgade" och inväntade att utställningen skulle börja. Innan det var syrrans tur hann jag ställa ut mina vovvar först. Vanni fick HP & bästa veteran. Jingla hade dålig päls men fick fin kritik, dock ville domaren ha ett mera förbröst på henne. Efter en stund var det daxs för syrran att göra debut i utställningsringen 😉 å vilken debut‼️ Hennes eurasier hane blev BIR med HP och BIG1 😃✌🏼️👍🏼 GRYMT!! Så jäkla kul för dem. Så det blev till att vänta ut finalen då dem skulle upp i BIS finalen. Dock blev dem inte en av dem fyra men ändå vilken dag dem fick på sin första utställning 😊 väl hemma igen hos dem blev det bastu och god mat på kvällen. Trötta hundar och mattar. Spelade spel och sedan var det sängen som väntade. Torsdags förmiddagen tog vi det lugnt, syrran köpte sushi till lunch medan jag packade ihop vovvarna och mina saker. Halv tre rullade vi från Stockholm med riktning hemåt igen, om två veckor kommer dem ner till oss på semester så då kan vovvarna busa igen 😂😆 Vi hade en go vistelse den här gången i huvudstaden.

Vilken helg ✌🏼️🙌🏼😎

Kl 08.00 hämtade jag upp kompisen Anna som skulle hänga med till utställningen i Tvååker 😃 först vid elva cirka skulle mina vovvar bedömas i ringen men vi tänkte att vi kör ner tidigare så att vi kan få upp tältet och ta det lugnt en stund. Väl inne på utställningsområdet letade vi upp vår ring där bedömningen skulle ske, det var utmärkt vart det var okej att ha tälten. Väl framme vid ringen ser vi en lucka och går dit för att fixa upp tältet, när vi kommer fram sitter det två personer bara där i tältzonen. Vi frågar dem snällt om dem kan tänka sig att byta plats då detta är en plats avsedd för tält. Får ett nonchalant svar tillbaka om att dem INTE vill byta plats. Så jäkla oförskämt!! Men man slutar ju aldrig att förvånas dock. Efter en stund ser vi att dem packar ihop och går så då rusar vi dit och sätter upp vårt tält 😜 Jingla bedömdes först i ringen, hon fick fin kritik. Det blev excellent, CK, CACIB och så blev hon 2:a placerad emot Vanni sedan. Så nöjd‼️ Vanni ställdes i veteranklass, även hon fick fin kritik. Excellent, bästa veteran, BIR och 1:a placerad mot Jingla. Så det blev en lååång dag då vi skulle upp i finalringen två gånger 😁 Trötta vovvar och en trött matte landade ca halv sju i soffan i fredags kväll med ett leende på läpparna över dagens fina resultat ❤️

I lördags morse drog vi iväg till Mastdunga för att där stå i montern för Vorstehklubben. Kanon väder fick vi och det var en härlig men något lång dag. Fick med mig kompisen Gabriella med sin Viszla hane Sting att representera just rasen Viszla i montern. Mastdunga dagen är en hund & jaktmäss med en massa olika montrar och testa på saker. Jägareförbundet var där med en skjutsimulator där man kunde testa på att skjuta på gris. Mamma och testade på detta, vi sköt två gånger var så att vi fick testa båda vapnena som var till simulatorn. Hihi jag tog henne i båda omgångarna 😜 skönt att man har två vovvar som är lätta att ha med och sköter sig bra, dem är ju så vana att åka med på så mycket nu så det är aldrig några problem 😊 Så idag söndag blir det vilodag för vovvarna medan jag ska tvätta stallet och fixa. I mon drar vovvarna och jag till Sveriges baksida Stockholm 😆