Frisignal

Att vara tydlig i sin träning med vovven är ju en fördel. Att kunna ge hunden en ”frisignal” när övningen är klar är en bra sak och en något så där viktig grej enligt vad jag tycker. Att vara tydlig till hunden att nu är du fri från ditt ”sitt” eller ”ligg” eller nu vad du bett hunden att göra som exempelvis. Jag tycker inte det är fel att ha olika ”frisignaler” oftast vet vovven vad som gäller :-) Jag använder mig av bland annat; hopp & lek, duktig tjej, busar med en leksak som hon sedan får leka själv med m.m. 

Stadga

Efter jobbet idag blev det en go promenad i skogen med vovvarna. Körde lite apportering borta i tjärnet. Tränade stadga på Jingla vilket är viktigt och nyttigt. Satte henne & Vanni vid min sida, kastade dummyn ut i vattnet. Jingla fick sitta kvar medans jag skicka Vanni på dummyn, när Vanni tagit dummyn och var på väg tillbaka så kastade jag ut en till och så fick Jingla simma ut och hämta. Jingla skötte sig fint med att kunna sitta kvar lugnt tills hon fick kommando från mig. Duktiga vovvar! 


Gjorde en ny satts med "glass" åt vovvarna, det ska ju bli varmt till helgen så då ska dom få nått gott att svalka sig med! Gjorde "glassen" på ett paket med Bozita bitar i gelé med kalkon, persilja och ca 1,5dl vatten. Lär nog bli smarrigt i deras munnar ;-)Näst sista utbildningshelgen

Helgen som var var fullspäckad i hundinstruktörens tecken J  Både jag och vovvarna var mycket trötta i går kväll… Det är ju mycket att ta in för oss alla. På lördagen var det redovisning av vår tredje projekthund, detta gjordes fram till lunch. Sedan blev vi uppdelade i två grupper för att öva på att hålla kurs inför varandra och helst skulle vi försöka utan att fusktitta i våra papper. Kan ju säga att jag är mera nervös inför mina kurskamrater än när jag håller i min egna kurs, det är väl just att dom vet om man gör fel eller så men det är ju super nyttigt för oss att träna så. Var en del teori och uppfriskande av minnet på slutet av lördagen, å ja det var lite behövligt. Söndagen såg näst intill lika dan ut som lördagen. Löper man och är på kurs så får man ha snygga trosor på sig… Jingla var inte helt förtjust i dessa men accepterade dom bra. Man blir verkligen glad och får en motivation när ens kompisar säger och tycker att jag har sådana väldresserade hundar :-D 

Fina kurskamrater har jag allt!! Nu är det uppehåll till augusti innan vi ses igen och efter augusti är det att invänta examen som ska vara i september, shit vad nervös man är och kommer att vara!!! Hoppas verkligen att alla kommer klara denna!!