En helg på skånska fält

En helt fantastisk helg hade vi vovvarna & jag nere i Skåne på fältträning för Patrik. Mamma & jag lånade Henkes bil och drog ner till Skåne i fredags. 5 vovvar som skulle få längs på benen under helgen 😉 .
Första gången Jingla fick gå på fält och känna på fågel 😊 . Trots hennes hitte på så var jag ändå nöjd över henne att ändå förstå lite av det nya som väntas av henne. Ska bli riktigt kul att se nu under ripjakten om hon har kopplat eller om det blir mera flams än allvar. Vanni kan sin sak så hon fick några släpp men prio var Jingla. Hundträning å förberedelse och sista utbildnings helgen till att bli hundinstruktör

I tisdags var sista tillfället på vardagslydnadskursen hos mig, duktiga ekipage och dom tycket att jag var extra djävlig *hihi* men lite krav ska jag allt kunna ställa på dom! 

Bara att invänta september då jag dra igång min första valpkurs, ska bli riktigt skoj och spännande!

 


Lilla Moje kommer att gå valpkurs hos mig.

 

Fick köpt mig nya byxor och snygg skjorta från Chevalier inför jakten, min andra byxor (likadana som dom på bilen) har jag haft i 3 eller 4 år så dom börjar verklig ha gjort sitt nu, slitna och ett snyggt hål… Klart att man får vara lite extra snygg på kommande ripjakt ;-)

Övningssköt lite i veckan som var också, även om jag inte ska gå med bössa utan ska sköta vovvarna så är det ju bra att öva. Var inte alls motiverad och det gav ju resultat dock. Jaja övning ger i alla fall färdighet.

 

I torsdags kom Anna och Frans för lite härlig träning, vi gick bort till tjärnet för att se om Frans var lika glad i vattnet idag som förra veckan och jodå han gick i och simmade glatt, men busa med tjejerna är ändå lite favvo.  

 

Helgen som var, var sista utbildningshelgen till att bli hundinstruktör innan examen. Shit är lite stressad och nervös inför examen, det går ju fort. Plugga, plugga & åter plugga inför detta nu! Lördagen var riktigt intensiv både för oss och vovvarna. På eftermiddagen gick vi ut i skogen för att köra några aktiverings övningar, hjärngympa för vovvarna vill jag lova!!! Men så nyttiga övningar så detta kommer även finnas i mitt kursutbud

:-) Det var två mycket trötta vovvar efter denna dag och lika så en trött matte. Söndagen var lugn med bara redovisningar och teori men det har varit en mycket nyttig och intressant helg. Nu laddar vi inför ripjakten nästa vecka och sedan blir det att förbereda sig inför examen….

 


 
 

Min kängor fick sig en välbehövd smörjning nu inför en helg med fältträning nere i Skåne och för kommande ripjakts vecka, längtar sååå! 

Så veckans schema är fullt!!! Packa, laga mat, tvätta, vaccinera Jingla och träning. Hmm hur ska allt hinnas med?!Monstertokig promenad i bilder ;-P

En otroligt skön promenad blev det efter jobbet igår, lika så tyckte bustjejerna! Så i detta blogginlägg blir det mest bilder å lite text för en gångs skull * hihi* Ikväll blir det hundkurs igen :-D
 
 

Hihi gömde mig för vovvarna så att dom fick leta efter mig… Men som alltid så hittar dom mig!

Det gäller att ha koll på benen sina!

 

Kenguru? Haha nä bara en toka till monsterländer ;-)