Hemfärden från en underbar jaktvecka i blåsjön

03.15 ringde klockan men någon råkade stänga av alarmet så 03.55 flög vi upp ur sängarna och fick packat ihop det sista på 30min, vi kom iväg strax efter halv fem istället för klockan fyra som var tanken… jaja vi är ju allt trötta efter denna underbara vecka i vackra blåsjön. Även på resan hem så skötte sin Jingla jätte bra men man hon ville busa lite men det ville inte stackars Vanni som är så trött efter dessa jaktdagar. Är så imponerad av Vannis insats under jaktdagarna hon har jobbat på så bra så nu är hon mer än väl värld vila och mys. Skrattade nästa ihjäl mig nu på kvällen efter att vi landat hemma, snacka om ett energi knippe till valp!!! Helt galen drog hon race på gräsmattan och sedan in för att röja ur leksakslådan och busa till max! Tror ändå att hon är lite trött efter denna vecka och bilturen för nu sover hon gott i ena hundsängen. Vi alla kommer nog sova gott i natt. Borta bra men hemma bäst ;-) men längtar redan tillbaka till nästa år och då blir det extra kul att få se hur Jingla kommer fungera på fjället :-D Tack för denna underbara vecka med gott väder och härlig jakt Inger & Macke! 

Fjärde jaktdagen

Idag var det upp tidigt!!! 03.30 ringde nog klockan tror jag, fy vad vi var trött Vanni, Jingla & jag medans herrarna skutta glatt upp. Vi kom iväg strax innan fem med bilen och hade ca 20min bilväg till jaktmarken som vi idag skulle gå på.  Området liknade en savann, inte mycket högt växande växter bara låga buskage och blåbärssnår. Vi hade mellan 40-50 fjällripor på vingarna, verkligen kul att det fanns så mycket ripa. Fjällripan är verkligen en svår ripa jämfört med dalripan, hör allt & ser allt. Vi fick fällt 3 fjällripor och 1 dalripa. Trots att det var mycket tidigt och lite jobbigt att gå upp så tidigt så var det rätt skönt att kunna komma ut i marken så tidigt innan någon annan i och med att vi idag gick på statens mark. Vi höll på fram till klockan tio cirka och sedan begav vi oss till bilen för att åka tillbaka till stugan och börja packa inför den långa resan hem i morgon.  Jingla skötte sig rätt bra idag med, en dam med mycket egen vilja har hon ;-)

 

 

Tredje jaktdagen

Idag kom vi fram till marken 07.30 där vi skulle börja gå ca 3km innan det blev dags att börja jaga. Det var frost i marken och riktig vacker morgon. Jingla fick som varje jaktdag gå lös en bit innan för att få göra av med en hel del energi och speciellt efter en dags vila fanns det mycket energi ;-) Jingla fick stött upp sin allra första orrkull på 5 fåglar men stannade bra när jag sa till henne men vad nyfiken och taggad hon var efter detta! En underbar dag med grymt väder, dock lite för varmt.  Hade ingen fågel innan lunchrasten men efter lunchrasten så hade vi 6 ripor på vingar. Vi ville inte fälla någon då dom var så små och så var det två tuppar, synd att fälla dom.  Mycket ren var det även idag men Vanni respekterade dom väldigt bra och brydde sig inte om dom. Så kul att se när ens hund tänder till när hon äntligen kommer för fågel. Trötta vovvar är det nu som sover gott och laddar inför morgondagens sista jaktdag innan hemfärd.