2 veckors fjälljakt

Det där att hinna med eller ta sig tid ja det är inte alltid det fungerar eller finns… Men nu så, nu ska jag försöka sammanfatta våra två helt otroligt underbara veckor i norr och två veckors jakt. Jag har verkligen semester när vi åker upp för jakt, inga måsten bara sköna ”promenader” på fjället. Att få andas in fjälluft är något obeskrivligt!! Längtar redan till nästa år :-D Första veckan var vi i Stora Blåsjön med pappa och Britt-Marie, första jaktdagen blev ren träningsdag då dem vi hyr av hade stängt sina marker för jakt och hade endast hundträning. Vi hade en fantastisk första träningsdag med skönt väder, sol och helt underbart. När det var dags att luncha denna dag så stod förlovning på menyn ;-) å nej det var inte mannen i förhållandet som gjorde det utan det var JAG som tog tag i detta och utförde det hela. Även om han inte vill erkänna det så var han allt lite nervös mitt hjärta. Resten av första jaktveckan gav härligt väder, dock ingen fågel :-( men massa kantareller :-) och motion ;-)

 

På fredagen åkte Henke & jag vidare för att möta upp mamma & Classe och fortsätta vår andra jaktvecka med dem i Västerbotten. Vi hyrde en mysig stuga andra veckan, en liten stuga med en våningsäng, liten köksavdelning, en lien hall och ett stort badrum med dusch & en braskamin. Även denna vecka blev det mest motion dock, så tråkigt för vovvarnas del som jobbar å jobbar men ingen belöning i form av fågel. Andra jaktdagen med mamma & Classe gick vi på två tjädrar när jaktdagen var slut och såklart utanför jaktområdet. Vanni var den enda som på andra jaktdagen hade fågel, troligen en tjäder. Blev ej skott läge så den fick flyga vidare. 5:e september var det mammas födelsedag, den började meden dags jakt i härligt soligt väder. Dock ingen fågel så det var trist! Dagen avlutades med en tre rätters middag som Classe och jag fixade för mamma och sedan paketöppning. Dagen efter var det vilodag ;-) Tanken var att vi skulle åkt hem på lördagen men i och med att det var så dåligt med fågel så åkte vi hem en dag tidigare. Dem dagar som var kvar jagade vi ju såklart på, sista jaktdagen hade vi två orrar på vingarna :-) dock var kanske skytten lite seg eller att dem var en aning för långt bort… Vem vet *hihi* 

 

En sak som gjorde oss riktigt upprörda under den andra jaktveckan var alla italienare som invaderade västerbotten för jakt, inte att dem skulle jaga utan deras hundhållning var under all kritik och orsaken till irritationen. Dem har sina hundar boende i bilarna dygnet runt i små burar, enda gången dem får komma ut är vid kort rastning eller när dem ska jaga. Usch säger jag bara!! I Sverige finns det lagar att följa och detta borde dem följa och inte minst dem som hyr ut stugor till dem borde verkligen se till att dessa följs! 

 

En kort sammanfattning över våra två veckors ripjakt. 

 

 
 
 
 
 
 

Kommentera här: